Bagietki z domowego wypieku
Francuskie, długie bułki smakują pysznie po wyjęciu z piekarnika. Z chrupiąca skórką.

Ciasto przygotowujemy na dzień przed wypiekiem (na przykład wieczorem). Rano będzie idealne do pieczenia.
Składniki:
- trzy szklanki mąki
- po łyżce soli i cukru
- drożdże - 1/3 kostki
- szklanka wody
Wszystkie składniki wrzucamy do miski, mieszamy ręką - ciasto powinno być zwarte, ale dość klejące. Przykrywamy miskę lnianą ściereczką i odstawiamy ciasto do wyrośnięcia (na kilka godzin).
Stolnicę wysypać mąką i formować z ciasta podłużne paski. Układac na natłuszczonej oliwą blaszce. Odstawić w ciepłe miejsce na godzinę do wyrosnięcia. Piec w piekarniku (nagrzanym) w temperaturze 230 stopni około 25 minut.
Polecane
„Dzieci i mąż traktują mnie jak intruza. Moje rodzinne ognisko domowe zmieniło się w centrum logistyczne”
„Teściowa przy okazji domowych porządków, wyprała głowę mojemu mężowi. W życiu nie spodziewałam się tego, co zrobił”
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa