Babeczki z rodzynkami
Sztuka: 89 kcal
Przygotowanie: 15 minut
Pieczenie: 25 minut

Opublikowano: 20.03.2005, 20:37
Reklama
Na 24 sztuki
Reklama
- 2 szklanki mąki
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 jajka
- niepełna szklanka cukru
- cukier waniliowy
- 1/2 szklanki oleju lub oliwy sól
- 150 ml kefiru
- 150 g rodzynków
- skórka starta z cytryny
- cukier puder
1) Jajka utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli. Wymieszać z olejem, kefirem, a następnie, stopniowo, z mąką połączoną z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodać rodzynki i skórkę.
2) Ciastem wypełnić wyłożone papierem do pieczenia foremki lub formę z wgłębieniami na babeczki. Piec 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Reklama
3) Gdy babeczki wystygną, posypać je cukrem pudrem.
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...
Loading...
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa