Babeczki jabłkowo-orzechowe
Przygotowanie: 30 minut
Pieczenie: 20-25 minut
Sztuka: 300 kcal

SKŁADNIKI NA 12 SZTUK
- 10 dag orzechów laskowych
- 1 i 1/2 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1/2 łyżeczki sody
- 2 jajka
- łyżeczka startej skórki z cytryny
- 1/2 szklanki cukru
- 1/2 kostki margaryny
- szklanka maślanki
- słoik musu jabłkowego
- 3 łyżki soku z cytryny
- 1/2 szklanki cukru pudru
- łyżka zmielonych orzeszków pistacjowych
- czerwone jabłko
- tłuszcz i mąka do foremek
- Orzechy laskowe drobno posiekać. Mąkę przesiać z proszkiem, wymieszać z solą, sodą, cynamonem i skórką cytrynową.
- Jajka utrzeć z cukrem. Dodać miękką margarynę, wymieszać. Wlać maślankę, zmiksować. Wsypać mąkę z dodatkami i orzechy laskowe, wymieszać.
- Foremki natłuścić i posypać mąką, masą napełnić foremki. Piec 20-25 minut w temperaturze 200°C. Na 10 min zostawić w foremkach, wyjąć i ostudzić.
- Mus jabłkowy nałożyć do szprycy, wstrzyknąć do mufinek.
- Cukier puder utrzeć z 2 łyżkami soku z cytryny na gęsty lukier. Posmarować nim mufinki, posypać pistacjami. Ozdobić kawałkami jabłka skropionymi resztą soku z cytryny.
Ocet jabłkowy na twarz – działa na trądzik, przebarwienia i zmarszczki. Jak stosować ocet jabłkowy na skórę?
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa