Aromatyczne dania z jabłkami, grzybami i pieczonymi ziemniakami... Gdzie zjeść najlepsze? Daj się zabrać w kulinarną podróż!
Browary Warszawskie zapraszają na ostatnie jesienne zbiory w tym roku. Z tej okazji wybrane restauracje przygotowały specjalne dania z darami jesieni w roli głównej. Poniżej przedstawiamy kulinarny rozkład jazdy w sezonowym wydaniu!

Po udanym Dyniobraniu i Gęsinie na Świętego Marcina pora na kolejne tematyczne menu w Browarach Warszawskich. Najgorętsze miejsce w stolicy zaprasza na ostatnie w tym roku jesienne zbiory. Marzysz o tym, aby spróbować wybornych, absolutnie aromatycznych dań z jabłkami, grzybami i pieczonymi ziemniakami? Wpadnij na warszawską Wolę i spróbuj limitowanych dań z sezonowymi składnikami, które do 5 grudnia będą królować w restauracjach i kawiarniach Browarów Warszawskich!
Jesień w Browarch Warszawskich
Mówi się, że jesień ma zapach i smak pieczonego ziemniaka. Tych z opalanego węglem drzewnym grilla “Josper” w połączeniu z grzybami i kwaśną śmietaną spróbujesz w Browarze Warszawskim.
Z kolei Sobremesa zaskoczy dwiema sezonowymi pozycjami w aktualnej karcie dań. Pierwsza to Tortilla Rellena con setas del bosque, czyli hiszpański omlet ziemniaczany z cebulą przekładany duszonymi podgrzybkami, serem Manchego z konfitowanymi pomidorkami cherry i aioli grzybowym. Kolejna propozycja to Tarta de Queso - tarta z kremem Philadelphia, karmelizowanymi jabłkami z cynamonem, orzechami i musem malinowym. Brzmi pysznie? Uwierzcie, że jeszcze lepiej smakuje! Ale o tym najlepiej przekonać się samemu.
Masz ochotę na tradycyjną kuchnią polską z sezonowym twistem? Jasna sprawa zaprasza na prawdziwe danie grzybowe! W menu czeka schab z gołąbkiem z grzybami, puree ziemniaczanym i sosem z trawy żubrowej.
Wszystkim fanom kuchni amerykańskiej polecamy wybrać się do Boston Burger. W karcie, jak sama nazwa wskazuje, czeka burger. Ale nie byle jaki - to burger w jesiennej odsłonie z podwójną wołowiną, coulis grzybowym, smażonymi boczniakami, chipsami oraz truflowym aioli. Więcej nie zdradzamy - zapraszamy do Food Hall Browary.
Namiastkę Italii znajdziesz w OCTO pasta & pizza (Food Hall Browary). Restauracja zaprasza na pizzę z mozzarellą fior di latte, salsiccia bianca, serem pecorino i frytkami.
Włoskich placków w jesiennym wydaniu spróbujesz także w Munji. W tym miejscu czeka na Ciebie Pica Nikšićanka z sosem śmietanowo-grzybowym, mozzarella fior di latte, grzybami sezonowymi oraz rozmarynem.
Jeśli chcesz przygotować pizzę samodzielnie w domu, koniecznie zaopatrz się w dodatki z delikatesów Piccola Italia & Mediterraneo. Znajdziesz tu m.in. borowikową oliwę extra virgin czy sos z borowikami i białą truflą.
Wybrane kawiarnie Browarów warszawskich zapraszają również na wyjątkowe desery w jesiennej odsłonie. W Bakery spróbujesz ślimaka z duxelle grzybowym, serkiem szczypiorkowym i piklowaną szalotką oraz danisha z jabłkiem. W DESEO poproś o Deser Mapple, czyli mus na bazie syropu klonowego z jabłkiem w karmelu i biszkoptem dyniowym, a w Etno Cafe o grzany sok jabłkowy. To idealne propozycje na chłodne, jesienne wieczory!
Nie czekaj - to ostatnia szansa, aby jeszcze w tym roku poznać sezonowe smaki, które zagościły w kartach restauracji w Browarach Warszawskich. To świetny pretekst, aby spróbować unikalnych dań dostępnych w ofercie restauracji tylko do 5 grudnia!
Polecane
„Teściowa chciałaby o wszystkim decydować. Ta hetera nie będzie mi mówić, gdzie mam zjeść jajko na Wielkanoc”
„Teściowa przed Wielkanocą urządziła mi kontrolę jakości w domu. Wytykała smugi w oknach i ziemniaki w żurku”
„Ostatnia podróż” – poruszająca opowieść o miłości, pamięci i pogodzeniu się z przemijaniem
Współpraca reklamowa
To wydarzy się dokładnie w Wielkanoc. Nie daj się wytrącić z równowagi przy świątecznym stole
„Teściowa chciałaby o wszystkim decydować. Ta hetera nie będzie mi mówić, gdzie mam zjeść jajko na Wielkanoc”
„Teściowa przed Wielkanocą urządziła mi kontrolę jakości w domu. Wytykała smugi w oknach i ziemniaki w żurku”
19 cytatów o wiośnie sprawi, że poczujesz ją w sercu. Daj się wprawić w radosny nastrój
„Teściowa co niedzielę pluła moimi obiadami. Narzekała na suche ziemniaki, aż w końcu sama spaliła buraka ze wstydu”
„Urna z prochami męża to moja jedyna pamiątka z rzymskich wakacji. A całe życie odkładaliśmy na podróż do Włoch”
„Spotkałam Romea na siłowni i umówiłam się z nim na randkę. Gdy mój amant otworzył usta, uciekałam gdzie pieprz rośnie”
„Musztarda z miodem to dla mojej teściowej kulinarna herezja. Staram się, jak mogę, a tej jędzy nigdy nic nie pasuje”
„Moja podróż poślubna w Egipcie zakończyła się tragedią. Zamiast magnesów na lodówkę przywiozłam stamtąd trumnę męża”
„Po stracie żony wybrałem się w samotną podróż do Portugalii. Chciałem odnaleźć spokój, ale życie znów mnie zaskoczyło”
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa