Zupa z wkładką
Przygotowanie: 20 min, kaloryczność 120 kcal, dla 8 osób

Opublikowano: 05.12.2008, 15:09
Reklama
SKŁADNIKI:
Reklama
- 2 kostki bulionu drobiowego
- 2 udka kurczaka
- 6 ziemniaków
- 2 opakowania mrożonki warzywnej na zupe
- sól, pieprz
- 2 łyżki sosu sojowego
- słodka mielona papryka
- łyżka masła
- 2 łyżki siekanej natki pietruszki
Reklama
Zagotuj 1,5 l wody, wrzuć kostki bulionowe, włóż udka, gotuj 10 min. Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki, gotuj 5 min. Wrzuć mrożonki i gotuj jeszcze 5 min. Wyjmij mięso, obierz z kości, dodaj do zupy. Przypraw solą, pieprzem, sosem sojowym i papryką. Wymieszaj z masłem, posyp natką.
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...
Loading...