● bułka paryska
● 70 dag marchewki
● 2 cebule
● 2 ząbki czosnku
● 25 dag boczku
● pęczek natki pietruszki
● 350 ml mleka
● łyżka oleju
● 12 dag twarogu
● 4 jajka
● gałka muszkatołowa
● masło do formy
● sól, pieprz

Bułkę pokroić na dość cienkie kromki. Marchewki obrać, opłukać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebule i czosnek obrać i drobno posiekać.
Boczek pokroić w małą kostkę i zrumienić na oleju. Dodać marchewki, cebulę i czosnek, smażyc 10 minut. Natkę opłukać, otrząsnąć, posiekać i wymieszać z boczkiem oraz warzywami. Przyprawić startą gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
Kromki bułki dachówkowo ułożyć w natłuszczonej formie, wyłożyć warzywa. Mleko wymieszać z twarogiem i jajkami, polać warzywa i piec 30 minut w temperaurze 180°C.