Składniki na 4 porcje:
- 4 połówki brzoskwiń z puszki
- 4 tosty
- 10 dag topionego sera śmietankowego w plasterkach
- 15 dag żółtego sera, np. gouda
- mały świeży ogórek
- 4 plastry gotowanej szynki
- łyżka posiekanego szczypiorku
- curry
Ogórek obrać, pokroić na plasterki. Żółty ser pokroić na 12 niedużych plasterków. Na tostach rozłożyć plastry topionego serka, oprószyć curry. Ułożyć plastry ogórka, po plastrze szynki i żółtego sera, na środku ułożyć osączoną z zalewy brzoskwinię, przykryć żółtym serem. Tosty ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zapiekać około 10 minut w temp. 200°C, do momentu, aż ser się stopi. Posypać szczypiorkiem
NASZA RADA: Zamiast dwóch serów: topionego i żółtego, możemy użyć tylko sera żółtego. Wtedy na tostach układamy cieńsze plasterki, a na wierzchu nieco grubsze.