Składniki na 4 porcje:

  • 4 połówki brzoskwiń z puszki
  • 4 tosty
  • 10 dag topionego sera śmietankowego w plasterkach
  • 15 dag żółtego sera, np. gouda
  • mały świeży ogórek
  • 4 plastry gotowanej szynki 
  •  łyżka posiekanego szczypiorku
  • curry

Ogórek obrać, pokroić na plasterki. Żółty ser pokroić na 12 niedużych plasterków. Na tostach rozłożyć plastry topionego serka, oprószyć curry. Ułożyć plastry ogórka, po plastrze szynki i żółtego sera, na środku ułożyć osączoną z zalewy brzoskwinię, przykryć żółtym serem. Tosty ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zapiekać około 10 minut w temp. 200°C, do momentu, aż ser się stopi. Posypać szczypiorkiem

NASZA RADA:  Zamiast dwóch serów: topionego i żółtego, możemy użyć tylko sera żółtego. Wtedy na tostach układamy cieńsze plasterki, a na wierzchu nieco grubsze.