Tarta cebulowo-serowa
Pyszna i prosta tarta!

Opublikowano: 01.10.2014, 10:05
Reklama
Składniki:
Reklama
- 2 szklanki mąki pszennej
- 4 białe cebule
- 250g sera żółtego
- kawałek parmezanu
- majeranek, tymianek
- 3 plastry szynki
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
- pół kubka śmietany
Reklama
Mąkę wymieszac ze szklanką wody, 4 łyżkami oliwy oraz łyżeczką soli i pieprzu. Wyrobić na gładkie ciasto. Zostawić na 30 minut.
Cebulę obrać, pokroić, dusic na oliwie, po pewnym czasie dodać szynkę pokrojoną na drobne kawałeczki. Ser utrzeć na tarce dodać do szynki i cebuli, dodać śmietanę, tarty parmezan, wymieszać.
Ciasto rozwałkować, wyłożyć nim wysmarowaną tłuszczem blachę, nakłuć widelcem i piec około 15 minut w 180 stopniach. Po tym czasie na ciasto wyłożyć farsz. Całość posypać ziołami. Piec około 40 minut. Można udekorować plasterkami cebuli.
Reklama
Reklama
Reklama
03.09.2020, 08:00
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa