Serowe tartletki
Przygotowanie: 10 minut
Zapiekanie: 15 minut
Porcja: 440 kcal

Opublikowano: 04.10.2006, 08:43
Reklama
Składniki na 4 porcje:
Reklama
- 20 dag pumpernikla
- 12 dag sera rokpol
- 3 cebule
- szklanka gęstej śmietany
- 1/2 szklanki mleka
- 3 jajka
- 3 łyżki masła
- sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Reklama
Cebule obrać, posiekać, zeszklić na łyżce masła. Rokpol pokruszyć, wymieszać ze śmietaną, mlekiem i jajkami. Dodać cebulę, przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Pumpernikiel pokruszyć. 8 foremek na tartaletki lub 16 na babeczki posmarować resztą masła lub wyłożyć pergaminem, włożyć pumpernikiel, lekko docisnąć. Wlać masę serową, zapiekać 15 minut w temp. 200°C.
Reklama
Reklama
Reklama
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa
Blask, ciepło i styl na chłodniejsze dni z SHEIN
Współpraca reklamowa