W Twoim nowym menu nie może zabraknąć nabiału wyprodukowanego z ekologicznego mleka pochodzącego z certyfikowanych gospodarstw
ekologicznych. Kefir EKO, Maślanka naturalna EKO czy Śmietanka EKO, które będą stanowić podstawę twoich smakołyków, zachwycą cię doskonałym smakiem. Każdy z nich ma prosty skład, a w ich produkcji wykorzystano wyłącznie naturalne składniki.

Zdrowa kuchnia nie wymaga wiele czasu i nie jest trudna, a poza tym gotowanie potraw z naturalnej, nieprzetworzonej żywności bez polepszaczy i konserwantów to prawdziwa przyjemność. Wysoka jakość nabiału sprawi, że wszystko wyjdzie ci na dobre.

Na dzień dobry przygotuj dzieciom kakao, zbożową kawę lub płatki z ekomlekiem. Z ekologicznego kefiru i maślanki z łatwością przygotujesz zdrowe koktajle, dodając do nich świeże, sezonowe owoce lub warzywa. A jeśli lubisz oryginalne i superzdrowe dodatki, sięgnij po algi, nasiona chia, jagody goi czy herbatę match. Przygotowując tartę z kremem, oprócz Śmietanki EKO, dodaj do kremu Maślankę naturalną EKO, tworząc lżejszą wersję ulubionego ciasta. Możesz tym zainspirować mamę gotującą na co dzień bardziej tradycyjnie lub przyjaciółkę z klubu fitness.
Jeśli nie masz dużo czasu, zrób coś prostego i szybkiego, np. młode ziemniaczki z koperkiem, jajkiem sadzonym i kefirem. Gwarantujemy, że latem nie ma nic pyszniejszego! Swojski smak przyniesie smakowite wspomnienia dzieciństwa i obiadów na wsi, jedzonych na werandzie. Znalezienie ekonabiału w sklepie nie jest trudne. Szukaj produktów z logo rolnictwa ekologicznego. Certyfikat ten gwarantuje, że mleko z którego zostały zrobione pochodzi z ekologicznych gospodarstw, w których krowy mogą cieszyć się naturą i są karmione paszą bez chemicznych dodatków.

Włączając do codziennej diety produkty nabiałowe oznaczone certyfikatem żywności ekologicznej, dbasz o zdrowie, a jednocześnie wspierasz środowisko naturalne. Mały listek na opakowaniu kefiru czy maślanki pozwala ci być pewnym najlepszego wyboru, z którego cieszy się natura i twoi najbliżsi.