Porcja: 522 kcal
Przygotowanie: 40 minut
Na 10 porcji
Ciasto:
- 5 jajek
- 6 łyżek cukru
- 200 g mielonych orzechów laskowych
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżki mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Przełożenie:
- 200 g gorzkiej czekolady
- 200 g masła
- 5 łyżek nutelli
- 2 duże prince polo
Dekoracja:
- 80 g mielonych orzechów laskowych
- czekoladki ferrero roche
Jajka ubić z cukrem. Dodać łyżkę orzechów, kakao oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wymieszać. Przełożyć do formy pokrytej papierem do pieczenia. Piec 40 minut w 180°C. Wystudzić. Przekroić na dwa blaty. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Wystudzić. Masło utrzeć. Wymieszać z czekoladą, nutellą i pokruszonym waflami. Przełożyć ciasto 2/3 masy. 1/3 masy rozsmarować na wierzchu ciasta. Posypać mielonymi orzechami. Udekorować czekoladkami.