Porcja: 522 kcal

Przygotowanie: 40 minut

Na 10 porcji

Ciasto:

  • 5 jajek
  • 6 łyżek cukru
  • 200 g mielonych orzechów laskowych
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Przełożenie:

  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 200 g masła
  • 5 łyżek nutelli
  • 2 duże prince polo

Dekoracja:

  • 80 g mielonych orzechów laskowych
  • czekoladki ferrero roche

Jajka ubić z cukrem. Dodać łyżkę orzechów, kakao oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wymieszać. Przełożyć do formy pokrytej papierem do pieczenia. Piec 40 minut w 180°C. Wystudzić. Przekroić na dwa blaty. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Wystudzić. Masło utrzeć. Wymieszać z czekoladą, nutellą i pokruszonym waflami. Przełożyć ciasto 2/3 masy. 1/3 masy rozsmarować na wierzchu ciasta. Posypać mielonymi orzechami. Udekorować czekoladkami.

Zobacz także: