Prosty przepis na zdrową kuchnię
Chcesz jeść zdrowo, cieszyć się ulubionymi smakami, nie spędzając dużo czasu w kuchni? To prostsze, niż myślisz. Wystarczy, że włączysz do swojego menu ekologiczne produkty i znajdziesz łatwe, a jednocześnie szybkie przepisy na codzienne dania.

Wybieraj potrawy z naturalnej nieprzetworzonej żywności bez polepszaczy i konserwantów. Takie jak produkty ekologiczne oznaczone tzw. Eurolistkiem, certyfikatem potwierdzającym organiczne pochodzenie. Oznaczenie to daje pewność, że żywność pochodzi od renomowanego producenta, który musiał spełnić szereg rygorystycznych przepisów zgodnie z wymogami europejskiego rolnictwa.
Warto wzbogacić swoją dietę o ekologiczny nabiał – ekomasło czy ekomozzarellę. Są to produkty powstałe na bazie ekomleka z certyfikowanych gospodarstw ekologicznych, gdzie nie stosuje się sztucznych nawozów czy GMO. Każdy z nich ma prosty skład, a w ich produkcji wykorzystano wyłącznie naturalne składniki. Dzięki temu wyróżniają się najwyższą jakością i doskonałym smakiem cenionym przez smakoszy zdrowej żywności.
Zdrowa kuchnia nie wymaga wiele czasu i może być prosta. Nawet z pozoru zwykłe kanapki posmarowane ekomasłem mogą być małym dziełem sztuki, jeśli do tradycyjnych dodatków dodasz pełne składników odżywczych kiełki, rukolę, roszponkę czy bazyliowe pesto. Obecnie dostępnych jest wiele gatunków zdrowszego pieczywa, które możesz wykorzystać, również bezglutenowego, np. gryczane, orkiszowe czy jaglane. Każde z nich doskonale sprawdzi się też jako podstawa zapiekanych grzanek z ekomozzarellą. Możesz dodać do nich ciekawe dodatki wzbogacające smak – suszone pomidory, szpinak czy awokado. Ekomozzarella doda smaku wszelkiego rodzaju zapiekankom z pełnoziarnistym makaronem, których przygotowanie nie wymaga wiele czasu.
W weekend, kiedy masz więcej czasu, wspólnie z dziećmi możecie wyczarować pyszne ciasto na bazie ekomasła, które dodatkowo uświetni maślany krem – jego delikatny smak z pewnością zachwyci też twoich gości.
Gotowanie z ekonabiału to prosty przepis na szybką i zdrową kuchnię dla całej rodziny. Skorzystaj z niego i codziennie ciesz się pełnią naturalnych smaków!


Polecane
„Synowa gotowała korzonki, a moją kuchnią gardziła, że tłuszcz i paniera. Koszmar nie żona i matka”
„Gdy żona odeszła, chodziłem głodny i brudny. Marzyłem, by wróciła i po prostu ugotowała obiad”
„Placki z dyni teściowej zmieniły moją kuchnię w ring. Rzuciła mi rękawicę, a ja tak łatwo nie odpuszczam”
„Mój jabłecznik to cudo, a synowa i tak kręci nosem. Leniwe dziewczę ma 2 lewe ręce i najwięcej do gadania”
„Teściowa uwielbia rządzić, zwłaszcza w mojej kuchni. Ta stara harpia myśli, że ma monopol na barszcz i rybę po grecku”
„Poderwałam kanara na nieważny bilet. Wstyd mi, że prosty typek bez studiów skradł moje serce”
„Nie mogę patrzeć na brudne ubrania i paznokcie wnuczka. Synowa ma mnie za wredną jędzę, a ja się po prostu martwię”
„Moja żona była oziębła, więc myślałem, że jej kwiat przekwita. Okazało się, że po prostu zmieniła ogrodnika”
„Matka zamiast zdrowych pleców, przywiozła z sanatorium kochanka. Na stare lata babie zachciało się figli”
„W Toskanii teściowa płaciła za wszystko i fundowała mi darmową krytykę. Wolę jeść truskawki na działce, byle bez niej”
„Od urodzin syna dla męża ważniejsze było spotkanie z koleżankami. Prosty gest dziecka był najlepszą nauczką”
„Na feriach w Białymstoku poczęstowali mnie smalcem. Nie sądziłam, że w tych czasach ktoś jeszcze je takie rzeczy”
„Mąż zawsze opowiadał mi o swojej zmarłej matce. O mało nie padłam, gdy zobaczyłam ją całą i zdrową na pogrzebie teścia”
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Restauracja Mezalians z Kołobrzegu wśród najpiękniejszych na świecie
Współpraca reklamowa
Prosto z BBC Proms w Bristolu na Future Festival we Fromborku
Współpraca reklamowa
Co zabrać na wakacje z dzieckiem?
Współpraca reklamowa