Postaw na tradycyjne sery i ekomleko!
W Twojej kuchni goszczą tylko sprawdzone, najwyższej jakości produkty, często mające regionalny charakter? Cieszy Cię prawdziwie naturalny, szlachetny i unikalny smak? Nie może w niej zabraknąć tradycyjnych serów.
Coraz chętniej sięgamy po lokalne specjały, wytwarzane przez pasjonatów tradycyjnych smaków, kultywujących miejscowe tradycje i wykorzystujących stare, sprawdzone receptury przekazywane od pokoleń. Przyciąga nas do nich wyjątkowy charakter, którego źródłem jest dbałość o każdy detal, staranny dobór składników, pieczołowity, nieśpieszny proces powstawania, którego owocem jest w 100% dopracowany produkt, spełniający oczekiwania nawet bardzo wymagających konsumentów.
Takie kryteria spełniają̨ produkty wyróżnione prestiżowym certyfikatem „Jakość i Tradycja”. Opatrzona nim żywność charakteryzuje się tradycyjnym składem lub sposobem wytwarzania, odznacza się̨ wysoką jakością̨, ma wyjątkowy charakter i jest w pełni bezpieczna, a dzięki temu cieszy się powszechnym zaufaniem.
Cenionym certyfikatem mogą poszczycić się tradycyjne sery, których nazwy zostały zainspirowane imionami bohaterów najsłynniejszej powieści Reymonta. Wszystkie powstają na bazie autorskich receptur miejscowych serowarów. Przekazują oni tajemnice smaku z pokolenia na pokolenie i troszczą się o najdrobniejszy szczegół na każdym etapie produkcji. Szczególną wagę przywiązują do jakości mleka i odpowiednio długiego okresu dojrzewania, który ma wpływ na smak i charakter serów.

Wszystkie są doskonałe, ale jednocześnie każdy inny. Spróbuj dojrzałego sera o wytrawnym smaku i obniżonej zawartości tłuszczu. Z pewnością przypadnie ci do gustu również ser o naturalnym i wyważonym smaku z delikatnie wyczuwalną nutą słodyczy. Odkryj też doskonały ser, który zaskakuje pełnym i lekko słodkim smakiem, a jego receptura opiera się na odpowiednim doborze korzystnych dla organizmu bakterii Lactobacillus-5®1.
Tradycyjne sery wspaniale wzbogacają codziennie menu i zachęcają do kulinarnych odkryć. Wszystkie będą ozdobą kanapek, w towarzystwie świeżych warzyw i innych ulubionych dodatków. Możesz na ich bazie przygotować doskonałe na przystawki fantazyjne koreczki lub tortille i roladki. Pięknie i dostojnie będą się prezentować na desce serów podanej na przyjęciu. Tradycyjne sery nadają się również do zapiekania, a więc sprawdzą się jako składnik pysznych i pożywnych tart czy zapiekanek.
W Twojej codziennej zbilansowanej diecie nie powinno tez zabraknąć mleka krowiego z certyfikatem rolnictwa ekologicznego. Obecność znaku zielonego listka na opakowaniu jest potwierdzeniem wysokiej jakości i daje pewność, że w jego produkcji nie stosowano chemicznych środków ochrony, a mleko nie zawiera GMO. Ekologiczna produkcja odbywa się z poszanowaniem zwierząt i środowiska, a tym samym dodatkowo nie obciąża naturalnych ekosystemów.
Zaproś do stołu nasze epickie sery, zwłaszcza wtedy, gdy chcesz zrobić przyjemność sobie lub bliskiemu. Bo przecież każdy dzień może być wyjątkowy i wypełniony doskonałym tradycyjnym smakiem!
1 Szajewska H.: Probiotyki – aktualny stan wiedzy i zalecenia dla praktyki klinicznej. Medycyna Praktyczna, 2017.

Polecane
„Jadłam jajka z promocji, a stać mnie było na francuskie sery. Miałam poważny powód, by udawać biedaczkę przed rodziną”
„Wyznaję tradycyjne wartości i marzę o rodzinie, a żona wykręca się pracą. Nie na to się pisałem”
„Za nic nie wyprowadzę się z Warszawy. Mąż może mieszkać na drugim końcu Polski, a ja i tak postawię na swoim”
„Co niedzielę robiłam tradycyjny polski obiad. Po rozwodzie zrozumiałam, że przepisem na szczęście nie są żur i gołąbki”
„Rodzice kazali nam zrobić huczne, tradycyjne wesele, więc wzięliśmy kredyt. To był gwóźdź do trumny naszego małżeństwa”
„Młodzi mają siano w głowie, a ich postawa woła o pomstę do nieba. Ja w ich wieku to już wiedziałem, co to życie”
„Rzuciłam wszystko, by spełnić sen o sielance na Podkarpaciu. Wpakowałam się nie tylko w długi, ale i w coś gorszego”
„Na emeryturze rzuciłam wszystko i wyjechałam na wieś. Miałam pomysł na biznes i głowę pełną marzeń”
„Mąż złapał bakcyla i otworzył garażowy biznes. Zamiast się wzbogacić, straciłam coś więcej, niż oszczędności życia”
„Zgubiłam bagaż na wakacjach i musiałam chodzić w tunikach teściowej. Ubierała mnie jak lalkę i wypominała każdą bluzkę”
„Nie cierpię synowej, więc cieszę się, że syn ma kochankę. Milczę jak głaz i z przyjemnością patrzę na ten cyrk”
„Na pielgrzymce do Francji odżyłam i spotkałam drugą miłość. Starszy siwy pan miał ciepłe spojrzenie i ochotę na amory”
„Pelargonie i truskawki zmieniłam na jaśmin i bonsai. Marzyłam o Japonii i teraz wszyscy sąsiedzi mi zazdroszczą”
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Restauracja Mezalians z Kołobrzegu wśród najpiękniejszych na świecie
Współpraca reklamowa
Prosto z BBC Proms w Bristolu na Future Festival we Fromborku
Współpraca reklamowa
Co zabrać na wakacje z dzieckiem?
Współpraca reklamowa