Pomysł na weekend w Warszawie? Adriatycka kuchnia, wędrująca rakija i bałkańska muzyka! Munja w Browarach Warszawskich świętuje 1. urodziny
Adriatycka kuchnia, wędrująca rakija i bałkańska muzyka! Munja w Browarach Warszawskich świętuje w tym roku swoje 1. urodziny. Odwiedź Munję prowadzoną przez czarnogórską rodzinę i jej polskich przyjaciół w weekend 21-22 maja. Oto, czego możesz się spodziewać!

Munja Browary Warszawskie to miejsce na warszawskiej Woli, wokół którego unosi się wspaniały zapach grillowanych owoców morza, wyśmienitych mięs oraz dźwięczna bałkańska muzyka. Nazwa restauracji nie jest przypadkowa. MUNJA (муња) oznacza po serbsko-chorwacku PIORUN, czyli nagły błysk światła i manifestację potęgi natury, z której czerpie. Sercem restauracji jest grill opalany prawdziwym drewnem i węglem, który sprawia, że owoce morza i mięsa zyskują niepowtarzalny smak. To też jedyna w Polsce restauracja serwująca kuchnię adriatycką - pełną bałkańskiego ognia, a jednocześnie śródziemnomorskiej lekkości. Jest prowadzona przez czarnogórską rodzinę i jej polskich przyjaciół. Na miejscu można spotkać Peko - gospodarza, który dba o to, aby każdy Gość wyszedł z pełnym brzuchem i szerokim uśmiechem na twarzy.

Kuchnia adriatycka w Warszawie: Munja w Browarach Warszawskich
Restauracja od ponad roku rozpieszcza podniebienia swoich gości, którzy dopiero rozpoczynają swoją przygodę z kuchnią adriatycką oraz tych, którzy są stałymi bywalcami. Na miejscu można spróbować tradycyjnych dań z krajów leżących nad Morzem Adriatyckim, w obfitym, intensywnym, ale i nowoczesnym wydaniu, czyli takim, jakie kochają Polacy.
Menu to przede wszystkim ryby, kalmary, owoce morza, mięsa z rusztu i kruche warzywa z kajmakiem i ajvarem, czyli tradycyjnymi dodatkami, które są przygotowywane, według autorskiej receptury restauracji.
Naszym zdaniem na szczególną uwagę zasługują m.in. adriatycka zupa rybna - niesamowicie aromatyczna i głęboka, sałata szopska - klasyk wykonany z najwyższej jakości składników, świeże ryby, których wybór jest naprawdę imponujący, czy rakija, której smak na długo zapada w pamięć.

Munja to także miejsce doskonałe do celebracji wyjątkowych chwil - atmosfera sprzyja biesiadom, spotkaniom z przyjaciółmi, romantycznym kolacjom, czy biznesowym lunchom. Munja sukcesywnie podkreśla swój bałkański temperament, organizując cykliczne imprezy z muzyką na żywo.

Jeśli lubisz pyszne jedzenie, wędrującą rakiję i biesiadowanie w ulubionym towarzystwie, koniecznie odwiedź Munję w weekend 21-22 maja. Pierwszy dzień urodzin uświetni bałkańska muzyka na żywo, wędrująca rakija, tort i kieliszek prosecco oraz zabawa z wyjątkowymi nagrodami. 22 maja na najmłodszych będą czekały urodzinowe warsztaty oraz zabawy na świeżym powietrzu.
Wszystkie szczegóły znajdują się na facebookowym profilu restauracji Munja w Browarach Warszawskich.

Vidimo se!
CZYTAJ TAKŻE:
Aromatyczne dania z jabłkami, grzybami i pieczonymi ziemniakami... Gdzie zjeść najlepsze? Daj się zabrać w kulinarną podróż!
Browary Warszawskie zapraszają na ostatnie jesienne zbiory w tym roku. Z tej okazji wybrane restauracje przygotowały specjalne dania z darami jesieni w roli głównej. Poniżej przedstawiamy kulinarny rozkład jazdy w sezonowym wydaniu!
Polecane
„Na festiwalu poznałam Adama i Michała. A teraz zachodzę w głowę, czyje nasionko zakiełkowało w ten owocny weekend”
„Wypożyczyliśmy kampera na weekend. Zamiast pławić się w leśnej sielance utopiliśmy pieniądze w błocie i łzach”
„Turyści z Warszawy chcieli spędzić weekend jak u Janosika. Po pierwszej nocy uciekali z bacówki w podskokach”
„Teściowa chciała w każdy weekend dyrygować nami jak orkiestrą. W końcu przejęłam batutę i zagrałam babsztylowi na nosie”
„Żona wolała awans w pracy i klitkę w Warszawie, niż sielskie życie na prowincji. Nie wracam z nią do spalin i betonu”
„W swoje 60. urodziny świeczki dmuchałam w samotności. Dzieci pożałowały na mnie czasu i darmowych minut”
„Córka pozowała na warszawską influencerkę, a w domu miała chlew. Zamiast kwiatków – brudne gary i odór zgnilizny”
„Adam wyjechał na weekend po jagody do teściowej. Wrócił w niedzielę z wiadomością, od której zakręciło mi się w głowie”
„Wyjechałam z rodziną na weekend na wieś i to był ostatni raz. Zamiast podziękowań, dostałam tylko pretensje i kpiny”
„Mąż zdradził mnie z sekretarką i to w dniu moich urodzin. Ale to, co zrobiłam potem, zaskoczyło nawet teściową”
„Po stracie pracy byłam na skraju bankructwa. Jeden pomysł zmienił mnie z dłużniczki w bizneswoman”
„Na emeryturze rzuciłam wszystko i wyjechałam na wieś. Miałam pomysł na biznes i głowę pełną marzeń”
„Ukochany balował z kumplami, a ja miałam obsługiwać tę bandę. Gorzko pożałuje dnia, w którym wpadł na ten pomysł”
„To miał być weekend nad jeziorem tylko we dwoje. Trafiłam na biesiadę miłośników disco polo i smażonej cebuli. Litości”
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Restauracja Mezalians z Kołobrzegu wśród najpiękniejszych na świecie
Współpraca reklamowa
Prosto z BBC Proms w Bristolu na Future Festival we Fromborku
Współpraca reklamowa
Co zabrać na wakacje z dzieckiem?
Współpraca reklamowa