Pikantna tarta z tymiankiem i papryką
Czas przygotowania 30 min
Porcja 320 kcal

Opublikowano: 20.09.2007, 08:58
Reklama
Na 6 porcji
Reklama
- 10 dag margaryny
- 3 łyżki śmietany
- 2 żółtka
- 2 szklanki wody
- łyżeczka proszku do pieczenia
Farsz:
- 4 strąki papryki
- 2 trójkąty sera brie
- 2 łyżki oleju
- 2 pomidory
- tymianek
- sól
- pieprz
Reklama
Z mąki, margaryny, żółtek, śmietany i proszku do pieczenia zagnieć ciasto. Schłodź 20 min. Papryki opiecz, a gdy ściemnieją, obierz je i usuń gniazda. Pokrój w krążki. Pomidory sparz, obierz, pokrój na ćwiartki. Natłuszczoną formę wyłóż ciastem. Warzywa układaj promieniście, rozdzielając je paskami sera. Całość oprósz solą, pieprzem i tymiankiem. Piecz 30 min w temp. 200°C.
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...
Loading...