Minestrone z tortelloni
Jesteś mistrzynią w łączeniu smaków, ale nie wiesz, jak przekuć to w zawodowy sukces? Skoncentruj się na gotowaniu tylko tego, co najlepiej ci wychodzi.

Bez względu na to, czy chcesz założyć kulinarnego bloga, czy otworzyć własną restaurację, postaw na swoje popisowe dania. Taki pomysł na karierę miała Nigella Lawson. „Domowa bogini” osiągnęła sukces, publikując w gazetach przepisy na dania, z których słynie wśród rodziny i przyjaciół. Teraz, w swojej najnowszej książce kucharskiej „Nigellissima”, opisała swoje ulubione potrawy inspirowane kuchnią włoską. W sumie aż 120 przepisów plus osobiste opowieści Nigelli, które mogą posłużyć ci za inspirację.
Składniki na 8 porcji: ● 3 łyżki oliwy czosnkowej ● listki z kilku gałązek świeżego tymianku lub łyżeczka suszonego ● 400 g mrożonego zielonego groszku ● 200 g zielonej fasolki szparagowej pokrojonej na małe kawałki ● 2 l zimnej wody ● łyżeczka soli morskiej ● 2 puszki (po 400 g) drobnej fasolki białej lub zielonej ● 500 g mrożonego tortelloni ze szpinakiem i ricottą ● mały pęczek bazylii ● 2 łyżki startego parmezanu ● 2 pory pokrojone na cienkie plastry ● obrane i pokrojone w drobną kostkę: 2 duże ziemniaki, 2 duże cukinie i łodyga selera naciowego
Rozgrzej oliwę w dużym garnku z grubym dnem. Najpierw wrzuć tymianek. Wsyp groszek, przemieszaj z oliwą, dodaj pokrojone pory, ziemniaki, seler, cukinie oraz zieloną fasolkę. Wlej wodę, dopraw solą, przykryj garnek pokrywką. Poczekaj, aż się zagotuje. Zdejmij pokrywkę i gotuj warzywa przez 10-15 minut, aż będą miękkie. Jeśli chcę podać zupę w ciągu godziny, przykrywam garnek pokrywką. Jeśli nie, pozwalam jej przestygnąć. Odlej 3 chochle zupy do dzbanka blendera (albo do dużej miski, jeśli używasz blendera ręcznego), starając się nabierać więcej warzyw niż płynu. Odstaw, będzie potrzebna za chwilę. Do garnka z zupą dodaj odsączoną i przepłukaną fasolkę z puszki. Doprowadź do wrzenia, wrzuć tortelloni i ponownie zagotuj. Wyłącz palnik. Dodaj bazylię oraz parmezan do blendera z zupą i zmiksuj na purée. Wymieszaj z resztą zupy. Przed podaniem odczekaj 10-15 minut.
Polecane
„Brałam ślub z miłości, a drań mnie okradł z pieniędzy. Teraz jem ryż z promocji i oglądam jego zdjęcia z Dubaju”
„Poleciałam z Michałem do Włoch, by spełnić marzenia. Z Toskanii wróciłam z kredytem i poczuciem totalnej klęski”
„Poleciałam z Michałem do Włoch, by spełnić marzenia. Z Toskanii wróciłam z kredytem i poczuciem totalnej klęski”
„Brałam ślub z miłości, a drań mnie okradł z pieniędzy. Teraz jem ryż z promocji i oglądam jego zdjęcia z Dubaju”
„Mogłam ćwiczyć pelikany z hantlami, a nie wygibasy z trenerem. Nie ja jedna muszę się pożegnać z płaskim brzuchem”
„Miałam spędzić upojną majówkę z mężem, a użerałam się z matką. Wtargnęła z buciorami do naszego ogrodu i życia”
„Wróciłem z Anglii z podkulonym ogonem i bez grosza przy duszy. Horror zaczął się, gdy znów zamieszkałem z matką”
„Z romantycznego wyjazdu wróciłam z płaczem. Animatorka zamiast dzieci, zabawiała mojego ukochanego”
„Zakochałam się na warsztatach z twórczego pisania. Dziś wspólnie z Tomaszem piszemy własną miłosną historię"
„Mój mąż to z zawodu kanapowiec, a z zamiłowania bałaganiarz. Mam na niego sprytny plan z teściową w roli głównej”
„Kupiłam z mężem działkę, by ratować małżeństwo. Niestety nasze relacje są bardziej zaniedbane niż ten skrawek ziemi”
„Zatrudniłem gosposię, która wyglądała na uczciwą. Z czasem z domu zaczęło znikać coś więcej niż kurz”
„Umówiłam się z facetem z aplikacji randkowej. Jego ostatnie pytanie sprawiło, że zaczerwieniłam się jak burak”
„Szwagierka działała na mnie hipnotyzująco. Żałuję, że nie skorzystałem z okazji, bo miałbym z nią lepiej niż z żoną”
„Zięć wrócił z pracy z poplamioną koszulą. Myślałam, że to ślad po jagodach, ale prawda była znacznie gorsza”
„Miał być tort z truskawkami i kosze pełne czereśni. Ale teściowa z naszego wesela zrobiła festiwal bezguścia”
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Co zabrać na wakacje z dzieckiem?
Współpraca reklamowa
Chmiel – zielony bohater urody, zdrowia i smaku
Współpraca reklamowa
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa