Hiszpański placek
Przygotowanie: 30 min, kaloryczność: 200 kcal, dla 4 osób

Opublikowano: 02.03.2009, 15:00
Reklama
SKŁADNIKI:
● mrożonka leczo (marchew, papryka, cukinia, cebula)
● 4 łyżki oleju z pestek winogron
● sól
● biały pieprz
● bazylia
● oregano
● 8 jajek
Leczo (zamrożone) wrzuć na gorący olej, smaż 8 min, mieszając, przypraw. Połowę leczo przełóż na drugą patelnie (z rozgrzanym olejem). Do każdej patelni wlej po 4 rozmącone jajka, przemieszaj. Smaż z obu stron na małym ogniu. Jeśli placki mimo chrupiącej skórki będą jeszcze surowe w środku, dopiecz je, wkładając na 10 minut do piekarnika o temp. 160°C.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Historie
„Była gorąca jak hiszpańska plaża i mroczna jak nocne morze. Obudziłem się, gdy złamała mi serce i wyczyściła portfel”
23.05.2024, 16:30
Historie
„Miałam jechać na hiszpańskie wakacje życia, ale teściowa miała na nas inny plan. Symulantka odstawiła szopkę”
05.06.2025, 16:30
Loading...
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa