Dżem pomarańczowy
Angielski przysmak na polski stół!

Opublikowano: 28.07.2014, 07:59
Reklama
Składniki:
Reklama
- 7 pomarańczy
- 3 szklanki cukru
- cytryna
Reklama
Pomarańcze i cytrynę umyć, obrać cieniutko skórkę za pomocą obieraczki. Owoce obrac dokładnie z białych, gorzkich błon. Skórki i miąższ drobniutko pokroić, razem wrzucić do garnka. Zasypać cukrem, gotować na wolnym ogniu przez godzinę. Wystudzić. Następnie gotować (często mieszając) kolejne 3 godziny aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Reklama
Reklama
Reklama
05.02.2022, 11:30
Promocja
Pokazywanie elementów od 1 do 4 z 8
Wakacje nad morzem w Grano Hotel Solmarina – relaks, natura i słońce!
Współpraca reklamowa
Neuropeptydy w kosmetyczce. Technologia, która zatrzymuje czas
Współpraca reklamowa
Zaproś sztukę do swojego wnętrza z nową linią Velvet ART
Współpraca reklamowa
Jak dobrać damskie buty zimowe do swojego stylu i sylwetki?
Współpraca reklamowa
Wybierz się do Suntago i wypocznij w tropikalnym stylu
Współpraca reklamowa
„Woda opadła, psy zostały” – rusza kampania pomocowa dla bezdomnych zwierząt
Współpraca reklamowa