● 60 dag wołowiny zrazowej lub antrykotu
● 50 dag papryki czerwonej
● 4 cebule
● 6 ząbków czosnku
● 2 łyżki przecieru pomidorowego
● 5 łyżek oleju
● łyżeczka mielonej papryki
● cukier
● 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
● sól, pieprz

Mięso pokroić w plastry, przykryć folią i zbić tłuczkiem. W rondlu rozgrzać olej i obsmażyć z obu stron, oprószyć solą, pieprzem i mieloną papryką. Dusić na małym ogniu pod przykryciem ok. 40 minut.
Cebule i czosnek obrać. Cebulę pokroić w kostkę i dodać do mięsa. Czosnek drobniutko posiekać.
Paprykę umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w cienkie paseczki, dodać do mięsa, dusić do miękkości.
Przecier pomidorowy rozprowadzić z łyżką wody i wlać do mięsa. Dodać czosnek, przyprawić solą, pieprzem i szczyptą cukru, jeszcze chwilę poddusić. Posypać posiekaną natką pietruszki.
Podawać z ugotowanym na sypko ryżem lub kaszą gryczaną z dodatkiem surówki ze świeżej kapusty.