Co możemy zjeść w Gluten Appetit?

Klimatyczne bistro Gluten Appetit powstało we Wrocławiu z myślą o tych, którzy lubią polską kuchnię i nie stronią od glutenu. Wrocławski lokal został otwarty w połowie wakacji przy ulicy Szczytnickiej 54.

Założyciele bistro zadbali o każdy szczegół wystroju. Na ścianach połączyli głęboką zieleń z bielą, którą przełamali bezpretensjonalnym różem, czarnymi lampami i ciekawą ceramiką. Uwagę przykuwa bujna roślinność, która sprawia, że w trakcie posiłku możemy się zrelaksować i odprężyć. Przytulność miejsca zapewniają drewniane stoliki, ciekawe przyrodnicze obrazy i naprawdę duża ilość roślin.

W menu znajdziecie różnorodny wybór pierogów: z mięsem, szpinakiem i fetą, z daktylami i ricottą, a także różnego rodzaju makarony i pyzy.

Właściciele Gluten Appetit: Jakub Kowalski i Radosław Olszewski zadbali o to, aby zarówno karta dań, jak i wystrój lokalu był bardzo gustowny i stylowy, a proste dania podane tak, żeby wyglądały na wykwintne.