Zupa jarzynowa z fasolą
Przepis na jarzynową z fasolą. Pyszna!
- Naj
●20 dag białej fasoli
●15 dag fasolki szparagowej
●2 l bulionu warzywnego
●3 ząbki czosnku
●natka
● liść laurowy
●po 15 dag cukinii, marchewki, ziemniaków
●10 dag kapusty
●sól
●pieprz
●1/2 szklanki drobnego makaronu
●1/2 puszki zielonego konserwowego groszku
●puszka pomidorów w kawałkach
[adsense]
Fasolkę namocz na noc, ugotuj w tej samej wodzie. Fasolkę szparagową oczyść, pokrój i zalej bulionem. Dodaj posiekane ząbki czosnku, natkę i liść laurowy. Gotuj 15 minut. Umyte warzywa pokrój: cukinię w plasterki, marchew w zapałki, ziemniaki w kostkę. Kapustę poszatkuj. Warzywa i białą fasolę włóż do bulionu z fasolką szparagową. Zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj na małym ogniu jeszcze ok. 20 minut. Przypraw do smaku solą i pieprzem, wrzuć makaron i gotuj 15 minut. Pod koniec gotowania dodaj odcedzony groszek i pomidory wraz z zalewą.