Żeberka duszone w sosie
Sycące, smaczne i tanie danie. Czas na żeberka duszone w sosie.
- Naj
Opublikowano: 24.03.2010, 06:00
Reklama
●1 kg żeberek
● przyprawa do mięsa wieprzowego
● 2 cebule
● olej
● 300 ml bulionu drobiowego
● kromka razowego chleba
● sól
● pieprz
[adsense]
Mięso umyj, podziel na małe porcje, oprósz przyprawą, odstaw na 30 min. Cebule obierz, pokrój w talarki, zeszklij na oleju, włóż do rondla. Obsmaż na tym samym oleju żeberka, dodaj do cebuli. Wlej bulion, przykryj i duś na małym ogniu ok. 30 min. Wkrusz chleb, przypraw do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj, aby żeberka oblepiły się sosem. Duś jeszcze 5 minut.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama