Zawijasy bankietowe
Szukasz efektownego sposobu podania mięsa? Wypróbuj koniecznie nasz przepis. Zawijasy z tradycyjnymi dodatkami, takimi jak cebulka, kiszony ogórek i boczek, z pewnością będą smakowały wszystkim biesiadnikom.

- Naj
Opublikowano: 02.03.2007, 18:06
Reklama
- 70 dag wołowiny
- 10 dag chudego boczku
- 2 kiszone ogórki
- 20 dag żółtego sera
- marchewka z rosołu
- sól, pieprz
- suszony grzybek
- liść laurowy
- olej
Reklama
Mięso pokrój na plastry w poprzek włókien i zbij tłuczkiem. Posól, popieprz, a następnie lekko skrop olejem. Na każdym plastrze układaj słupek boczku, marchewki, żółtego sera i ogórka. Tak przygotowany zawijas zwiń ciasno i obwiąż nitką. Zrumień na oleju na złoto, przełóż do rondla. Podlej małą ilością wody. Dodaj do smaku liść laurowy i grzybek. Duś na małym ogniu do miękkości. Przypraw solą i pieprzem.
Reklama
Reklama
Reklama