Sałatka z Meksyku
Przepis na meksykańską sałatkę. Przygotowanie: 25 min, kaloryczność: 90 kcal, dla 4 osób

Opublikowano: 18.05.2010, 06:00
Reklama
●puszka czerwonej fasoli
●puszka kukurydzy
●czerwona cebula
●czerwona i zielona papryka
●4 korniszony
●2 pomidory
SOS:
●3 łyżki oliwy
●łyżka octu winnego
●łyżka keczupu
●kilka kropli tabasco
●szczypta chili
●sól
●oregano
●bazylia
[adsense]
Fasolę i kukurydzę osącz. Cebulę obierz i pokrój w cienkie piórka. Papryki umyj, potnij w zapałkę. Korniszony – w kostkę. Wszystkie składniki wymieszaj. Umyj pomidory, pokrój na małe cząstki, ułóż w krąg na brzegu talerza, w środku ułóż sałatkę. Sos: oliwę wymieszaj z octem, keczupem, tabasco i przyprawami, zalej sałatkę w salaterce. Wstaw do lodówki.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama