Sałatka z makrelą
Czas przygotowania 25 min
Porcja 200 kcal

Opublikowano: 17.10.2007, 22:59
Reklama
Na 6 porcji:
Reklama
- po 1/2 opakowania mrożonej fasolki szparagowej i brokułów
- 2 wędzone makrele
- czerwona papryka
- pieprz
- sól
- cebula
- 4 łyżki oliwy
- łyżka octu winnego
- kolendra
Reklama
Mrożone warzywa zblanszuj (każde osobno) w osolonym wrzątku, ostudź. Makrelę oczyść i pokrój na kawałki. Paprykę oczyść i potnij w paseczki, posiekaj cebulę. W salaterce delikatnie wymieszaj warzywa z rybą. Z oliwy, octu winnego, soli i pieprzu zrób sos. Polej nim sałatkę. Posyp kolendrą.
Reklama
Reklama
Reklama