Sałatka z kokardkami
Czas przygotowania 30 min
Porcja 120 kcal

Opublikowano: 04.10.2007, 09:20
Reklama
Na 6 porcji:
Reklama
- 20 dag makaronu kokardki
- strąk czerwonej papryki
- ogórek kiszony
- 2 pomidory
- 4 różyczki brokułów
- por
- sól
- 15 dag szynki
- 1/2 pęczka natki
- 3 łyżki majonezu
- łyżka śmietany
Reklama
Makaron ugotuj al dente, odcedź, przelej zimną wodą, odsącz. Paprykę umyj, oczyść z pestek, pokrój w kostkę. Natkę opłucz i osącz, posiekaj. Ogórek i obrane ze skóry pomidory potnij w kostkę. Brokuły zeszklij w osolonym wrzątku, ostudź. Pora pokrój na krążki, szynkę - w kostkę. Wszystkie składniki wymieszaj z majonezem i śmietaną, przypraw. Polej makaron.
Reklama
Reklama
Reklama