Pomidorowe miseczki
Składniki na 8 porcji

Opublikowano: 19.06.2008, 10:00
Reklama
- 8 dużych pomidorów
Reklama
Farsz I:
- 1/2 szklanki ugotowanego ryżu
- łyżka rodzynek
- 2 łyżki masła
- łyżka siekanych migdałów
- cebula
- szczypta szfranu
- sól
- pieprz
- cukier
Farsz II:
- 2 jajka
- 2 łyżki posiekanego szczypioru
- 2 plastry boczku
- sól
- pieprz
Reklama
Pomidory umyj. Odetnij wierzchy, środki wydrąż i posól; odwróć do góry dnem, aby wyciekł sok.
Farsz I: posiekaną cebulę zeszklij na maśle, dodaj ryż, rodzynki, migdaly i roztarty widelcem miąższ pomidorów. Przypraw solą, pieprzem, cukrem i szafranem, wymieszaj. Farszem napełnij 4 pomidory.
Farsz II: boczek pokrój w kostkę, zesmaż, wbij jajka, usmaż. Przypraw do smaku, wymieszaj ze szczypiorem. Napełnij resztę pomidorów.
Reklama
Reklama
Reklama