Polędwiczki w orzechach
Czas przygotowania: 30 min
Porcja: 360 kcal

Opublikowano: 29.04.2008, 08:00
Reklama
Na 4 porcje
Reklama
- 2 polędwiczki wieprzowe
- 10 dag orzechów ziemnych niesolonych
- 3 białka
- 25 ml sherry
- 4 łyżki mąki ziemniaczanej
- sól lpieprz
- olej do smażenia
Reklama
Mięso oczyść z błon, umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Pokrój na plastry o grubości 3 cm i delikatnie rozgnieć je dłonią na niezbyt cienkie kotlety. Posól, popierz, skrop sherry, przykryj i pozostaw na 20 min. Orzechy posiekaj drobno, z białek ubij sztywną pianę, dodaj mąkę ziemniaczaną i orzechy, wymieszaj. Rozgrzej na patelni olej. Mięso obtaczaj w panierce, smaż z obu stron na złoty kolor. Osącz z tłuszczu.
Reklama
Reklama
Reklama