Karkówka z pomidorem i serem
Pyszne danie w sam raz na obiad!

- Naj
Opublikowano: 26.08.2010, 11:00
Reklama
●4 kotlety z karkówki
●sól
●pieprz
●oregano
●olej
●2 pomidory
●kulka mozzarelli
●bazylia
●grubo mielony pieprz
[adsense]
Mięso umyj, osusz, rozbij lekko tłuczkiem. Oprósz solą, pieprzem i oregano, odstaw na 10 min pod przykryciem. Usmaż na gorącym oleju z obu stron na rumiano. Pomidory umyj, osusz i pokrój w grube plastry. Mozzarellę także potnij w plastry (cienkie). W natłuszczonym żaroodpornym naczyniu ułóż kotlety, na nich połóż plastry pomidorów i mozzarelli, oprósz bazylią i grubo zmielonym pieprzem. Zapiekaj, aż rozpuści się ser. Podawaj z pieczonymi ziemniakami, udekorowane listkami bazylii.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama