Bezy z nadzieniem
Przepis na bezy z nadzieniem. Przygotowanie: 30 min, kaloryczność 280 kcal, dla 6 osób.

- Naj
Opublikowano: 27.11.2009, 09:00
Reklama
● 3 białka
● 1 i 1/4 szklanki cukru pudru
● szklanka mielonych migdałów
● cukier waniliowy
● tabliczka białej czekolady
● 2 łyżki śmietany
● słoiczek nutelli
●marmolada
Białka ubij, dodając cukier puder. Wsyp migdały wymieszane z cukrem waniliowym. Wymieszaj łyżką. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Nakładaj łyżeczką masę (porcje w odległości od siebie). Odstaw na 10 min. Piecz 10 min w temp. 160°C. Zimne bezy sklejaj po dwie, przekładając stopioną białą czekoladą wymieszana ze śmietaną, nutellą lub marmoladą.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama