Reklama

Na 12 porcji

Reklama
  • 3 blaty bezowe
  • cytryna
  • 5 łyżeczek żelatyny
  • szklanka soku z jabłek
  • 4 żółtka
  • 3 jabłka
  • po 2 łyżki cukru i likieru miętowego
  • listki mięty
  • beziki
  • szklanki kremówki
  • poncz
Reklama

Żelatynę namocz. Z cytryny wyciśnij sok. 3 łyżki soku, szklankę soku z jabłek, likier, cukier i żółtka ubijaj w gorącej kąpieli, aż masa zgęstnieje. Rozpuść w niej żelatynę. Jabłka obierz, skrop sokiem z cytryny. Kremówkę ubij, połowę wymieszaj z jabłkami i ostudzonym kremem. Blaty nasącz ponczem, przełóż kremem. Odstaw do lodówki na 3 godz. Pozostałą kremówką cienko posmaruj wierzch tortu. Udekoruj.

Reklama
Reklama
Reklama