Reklama

● świeży ananas
● 4 łyżki śliwowicy
● 120 ml białego wytrawnego wina
● 5 dag cukru żelującego
● sok z jednej cytryny
● jajko
● szklanka kremówki
● 2 łyżeczki cukru pudru
● 2 łyżeczki cynamonu
● szczypta kardamonu i mielonego imbiru
● 8 kulek lodów pomarańczowych
● wiórki gorzkiej czekolady
[adsense]
Ananas obierz, wykrój 8 ładnych plastrów. Wytnij środki, plastry skrop śliwowicą i wstaw do lodówki na 2 godz. Pozostałą część ananasa rozgotuj z winem, cukrem żelującym i sokiem z cytryny. Wbij jajko, zmiksuj i podgrzej. Śmietanę ubij z cukrem pudrem, cynamonem, kardamonem i imbirem. Na talerzykach ułóż ananasy i po kulce lodów, polej musem z ananasa, udekoruj bitą śmietaną i wiórkami.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama