Kolorowe bezy

Kolorowe bezy to oryginalny deser, którego przygotowanie wcale nie jest takie trudne. Jak je przygotować?

Bezy będą delikatne i lekkie, jeśli najpierw schłodzimy białka w lodówce. Potem dodajemy do nich szczyptę soli i ubijamy trzepaczką lub mikserem. Gdy piana jest sztywna, stopniowo wsypujemy drobny cukier. Aby bezy były kolorowe, dodajemy jeszcze pół łyżeczki dowolnego kisielu w proszku. Można też wlać odrobinę rozpuszczalnej kawy albo trochę startej czekolady. Bezy pieczemy w temperaturze 150 stopniach C przez ok. 45 minut przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. I gotowe! Smacznego!

 

Post udostępniony przez @karolinakrl Gru 11, 2016 o 2:04 PST

Ten i wiele innych przepisów znajdziecie w specjalnym wydaniu magazynu Dobre Rady: „1000 Najlepszych Porad”. Już w sprzedaży w kioskach!