Wegetariańskie kotleciki z bobu - składniki:

● 50 dag bobu
● 3 ziemniaki
● 15 dag półtłustego twarogu
● 10 dag bryndzy
● 2 łyżki siekanego szczypioru
● sól
● pieprz
● 2 jajka
● łyżka mąki ziemniaczanej
● 2 łyżki mąki pszennej
● tarta bułka
●olej

Wegetariańskie kotleciki z bobu - przygotowanie:

Bób opłucz, ugotuj w osolonym wrzątku. Ziemniaki ugotuj w mundurkach, ostudź, obierz. Ziemniaki, bób (z łupinami) i sery przepuść przez maszynkę. Dodaj posiekany szczypior, sól, pieprz do smaku, jajka, oba rodzaje mąki, wyrób gęste ciasto. Formuj z niego niewielkie kotlety, obtaczaj je w tartej bułce. Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na chrupiąco. Podawaj na liściach rukoli lub innej sałaty.