4 porcje 
przygotowanie: 35 min
Składniki:
CIASTO:
2 szklanki mąki
szklanka mleka 2%
2 jajka
duży pęczek posiekanej natki pietruszki
4 łyżki sosu sojowego TaoTao
2 łyżki roztopionego masła

WARZYWA:
2 marchewki
korzeń pietruszki
por
biała rzodkiew
sól
3 łyżki słodkiego sosu chili TaoTao
1/2 pęczka bazylii 
łyżka masła 20 dag tartego sera bursztyn











1.CIASTO: wszystkie składniki miksujemy blenderem, na koniec dodajemy sos sojowy i roztopione masło, dokładnie mieszamy. Smażymy cienkie naleśniki.










2.Warzywa obieramy i ścinamy za pomocą obieraczki w długie wstążki. Paski warzyw blanszujemy przez 3 min w dużej ilości osolonego wrzątku, osączamy i mieszamy ze słodkim sosem chili, posiekaną bazylią i łyżką masła.









3.Porcję warzyw nakładamy na każdy naleśnik, posypujemy serem, zwijamy i smażymy z dwóch stron 2 min.










4. Zrolowane naleśniki tniemy po przekątnej na 2 cm kawałki i układamy na talerzu.