CIASTO:
● 20 dag mąki
● szklanka piwa
● szklanka mleka
● 2 jajka
● łyżka oliwy
● masło do smażenia i formy

FARSZ:
● 30 dag cukinii
● po 10 dag bryndzy i twarogu
● cebula
● 3 łyżki masła
● 10 dag szynki gotowanej
● 5 dag parmezanu
● sól, pieprz

Mąkę, piwo, mleko i oliwę ubić trzepaczką. Wymieszać z jajkami i solą. Odstawić na 30 minut. Gorącą patelnię smarować lekko tłuszczem i smażyć z obu stron cienkie naleśniki.
Cukinie umyć i pokroić w cienkie słupki. Cebulę obrać, posiekać. Szynkę pokroić w cienkie paseczki, tak jak cukinie. Bryndzę i twaróg rozdrobnić widelcem.
Na maśle zeszklić cebulę, dodać cukinię i chwilę smażyć. Po chwili dodać szynkę i smażyć 3 minuty. Wymieszać wszystko z rozdrobnionymi serami, przyprawić solą i pieprzem.
Farszem napełnić naleśniki, złożyć na pół. Ułożyć dachówkowo w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu, posypać parmezanem i zapiekać 10 minut w temperaturze 190°C.