SKŁADNIKI NA 6 SZTUK

  • 4 strąki czerwonej papryki
  • puszka kukurydzy
  • ogórek
  • 3 krążki ananasa z puszki
  • jabłko
  • kubek (150 g) jogurtu naturalnego
  • łyżka majonezu
  • 6 cienkich plastrów sera wędzonego zamojskiego
  • sól, pieprz

Warzywa umyć. Ogórek i krążki ananasa pokroić w kostkę. Jabłko obrać, wyciąć gniazdo nasienne, miąższ pokroić w kostkę. Strąki papryki rozkroić wzdłuż, usunąć pestki, dwie połowy pokroić w kostkę. Kukurydzę osączyć z zalewy, wymieszać z ananasem, ogórkiem, jabłkiem i papryką.
Jogurt wymieszać z majonezem, przyprawić solą i pieprzem. Sałatkę wymieszać z sosem jogurtowym.
Do połówek papryki nałożyć sałatkę, lekko ugnieść. Plastry sera nabić na wykałaczki, wetknąć je w sałatkę.