● 1/2 kg filetów z piersi kurczaka
● opakowanie dużych arkuszy papieru ryżowego (10 dag)
● po strąku żółtej i czerwonej papryki
● 10 dag kiełków sojowych
● ok. 1/2 szklanki mąki
● 2 łyżki oleju
● łyżeczka słodkiej papryki
● sól, pieprz

Papryki oczyścić z pestek, pokroić w cienkie paski. Kiełki przebrać, opłukać, osuszyć.
Filety kurczaka pokroić na cienkie plastry, lekko rozbić, oprószyć słodką papryką, solą i pieprzem, obtoczyć w mące.
Olej rozgrzać na patelni, włożyć plastry kurczaka, usmażyć z obu stron. Zdjąć, trzymać w cieple. Na tę samą patelnię włożyć paprykę i kiełki, wymieszać, chwilę przesmażyć.
Papier nawilżyć, lekko „pomarszczyć”. Na 4 arkuszach ułożyć po plastrze kurczaka i paprykę z kiełkami, przykryć papierem. Znów ułożyć mięso i warzywa, przykryć papierem. Udekorować paskami papryki i kiełkami.