● 50 dag wątróbki drobiowej
● 20 dag wędzonego boczku
● 2 kwaśne jabłka
● 2 cebule
● 2 łyżki masła
● 2 łyżki oleju
● mąka
● 2 szklanki mleka
● majeranek
● sól, pieprz

Wątróbki moczyć 5-10 minut w mleku, oczyścić i przekroić każdą na 2–3 części. Na patelni rozgrzać olej. Boczek pokroić w kostkę, cebule obrać i pokroić w piórka lub półplasterki.
Jabłka umyć, przekroić, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w półksiężyce. Boczek, jabłka i cebulę wrzucić na rozgrzany tłuszcz i smażyć 5 minut, aż cebula się zeszkli. Wyjąć z patelni i odłożyć. Na patelni rozpuścić masło.
Wątróbkę obtoczyć w mące, obsmażyć szybko na patelni ze wszystkich stron. Na patelnię wyłożyć cebulę z boczkiem i jabłkami, przykryć, podlać 1/2 szklanki wody i dusić kolejne 5 minut. Potrawę oprószyć majerankiem, solą i pieprzem. Od razu podawać, najlepiej z pieczonymi ziemniakami.