● 2 pomarańcze
● 4 czerwone cebule
● 3 ząbki czosnku
● 65 dag ziemniaków
● 4 udka kurczaka
● sól, pieprz
● po łyżeczce słodkiej i ostrej papryki mielonej
● 2 łyżki oliwy
● 4 listki laurowe
● 120 ml bulionu warzywnego

Pomarańcze umyć. Z jednej wycisnąć sok. Drugi owoc podzielić na cząstki i przekroić każdą z nich na pół.
Cebule obrać, pokroić na ósemki, a ząbki czosnku - na ćwiartki. Ziemniaki umyć, przekroić na pół. Każde udko przeciąć w stawie, oprószyć solą i pieprzem.
Zrobić sos: wymieszać sok z pomarańczy, obydwie papryki w proszku, trochę soli i oliwę. 
Mięso przełożyć do brytfanny. Wlać sos, dodać cząstki pomarańczy, cebule, czosnek, ziemniaki i listki laurowe. Całość zalać bulionem i delikatnie wymieszać.
Piec godzinę w rozgrzanym piekarniku w temp. 200°C.