Składniki:

  • 0,5 kg rostbefu lub polędwicy
  • 2-3 marynowane podgrzybki
  • 2 ogórki konserwowe
  • kawałek papryczki chili
  • zabek czosnki
  • ser pleśniowy niebieski
  • żółtko
  • sok z połówki cytryny
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
  • łyżka musztardy
  • cebula
  • ewentualnie świeże zioła, kiełki i sałata do przybrania

Mięso mielimy w maszynce albo bardzo drobno siekamy. Wązne zeby było świeże i dobrej jakości. Ogórki, cebulę, papryczkę, czosnek, grzybki siekamy na małe kawałki, dodajemy pokrojoną drobno natke z pietruszki i okruszki sera pleśniowego. Całość mieszamy z mięsem. Doprawiamy sokiem z cytryny, solą, pieprzem, łyżką musztardy. Ozdabiamy zieleniną i żółtkiem. Smacznego!