Składniki na ciasto:
250 g mąki pszennej
150 g masła
1 jajo
4 łyżki cukru
szczypta soli

Nadzienie:
2 szklanki wydrylowanych czereśni
5 łyżek cukru
2 łyżki mąki
30 ml roztopionego masła

Składniki na ciasto (masło pokrojone na drobne kawałki) ugnieśc razem. Kule z ciasta na godzinę włożyć do lodówki.
Po godzinie 2/3 ciasta rozwałkowujemy i wykładamy nim posmarowaną masłem formę na tartę. Nakłuć widelcem. Czeresnie wymieszać z 5 łyżkami cukru, roztopionym masłem, mąką. Wyłożyć na ciasto. Z pozostałej ilości ciasta wykroić na przykład radełkiem cienkie paski. Ułożyć je w plecionke na owocach przeplatając - tak jak na zdjęciu. Ciasto piec przez około 30 minut w temperaturze 190 stopni. Powinno sie ładnie zarumienić. Smacznego!