Porcja: 488 kcal
Przygotowanie: 25 minut
Na 8 porcji:
- 1 l śmietany tortowej
- 3 łyżki cukru pudru
- 5 łyżek żelatyny
- 75 g białej czekolady
- 1 kg truskawek
- 250 g biszkoptów
- 2 łyżki konfitur truskawkowych
- 2 łyżki soku z pomarańczy
1/2 szklanki śmietany odlać. Resztę mocno schłodzić. Odlaną śmietanę podgrzać. Rozpuścić w niej żelatynę. Wystudzić. truskawki pokroić na ćwiartki. schłodzoną śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Wymieszać z żelatyną i startą na tarce czekoladą. Prostokątną formę wyłożyć biszkoptami. Posmarować je konfiturami wymieszanymi z sokiem pomarańczowym. Obłożyć truskawkami i masą śmietanową. Wierzch deseru wyrównać. Wstawić na 4 godziny do lodówki.