Mięso owcze z biologicznego i medycznego punktu widzenia uznawane jest za fenomen, ponieważ do chwili obecnej nigdy nie stwierdzono u owiec przypadków złośliwych nowotworów. Dzieje się tak, ponieważ w organizmie tych zwierząt znajdują się czynniki ochronne, tzw. kwasy orotowe, uniemożliwiające rozwój tych form chorobowych.

SERDELEK KRESOWIAK Z JAGNIĘCINĄ:   

  • to prawdziwy sprzymierzeniec w walce z nowotworami dzięki zawartości kwasu linolowego CLA w mięsie jagnięcym
  • to najprawdziwsza mięsna parówka zawierająca aż 75% mięsa (25% mięso jagnięce oraz 45% mięso z indyka)
  • zawiera do 50% mniej tłuszczu niż inne parówki
  • nie zawiera żadnych barwników, wzmacniaczy smaku lub zapachu
  • produkowany jest tradycyjnymi i naturalnymi metodami bez udziału jakichkolwiek substancji zwiększających wydajność
  • szczególnie polecany jest jako żywność dietetyczna dzieciom oraz osobom starszym

Serdelek Kresowiak z jagnięciną to reprezentant żywności funkcjonalnej, tak ważnej dla zdrowia oraz kondycji naszego organizmu. Jej spożywanie szczególnie zaleca się osobom  narażonym na stres oraz prowadzącym niehigieniczny tryb życia, zażywającym dużą ilość leków, palaczom, a także cierpiącym na różne dolegliwości ze strony przewodu pokarmowego.

Serdelki dostępne w sieciach delikatesów i sklepach delikatesowych oraz w sklepach ze zdrową żywnością na terenie całego kraju, cena: 295 g - ok.14 zł