SKŁADNIKI NA 4 PORCJE

  • 15 dag filetu z wędzonego pstrąga
  • 10 dag wędzonego łososia
  • po 1/2 główki sałaty kędzierzawej i rukoli
  • 2 ugotowane ziemniaki
  • 2 kwaskowate jabłka
  • 1/2 pęczka koperku
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • łyżeczka musztardy
  • sól, pieprz

Pstrąga i łososia pokroić w kawałki. Sałaty opłukać, osuszyć, porwać na kawałki. Ziemniaki pokroić w plasterki. Jabłka umyć, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w plasterki. Składniki włożyć do salaterki.
Sok z cytryny wymieszać z musztardą, wlać olej, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
Koperek opłukać, otrzepać z wody, posiekać. Sosem polać sałatkę, posypać koperkiem, delikatnie wymieszać.