● po 1/2 pęczka lubczyku, natki, koperku, bazylii, szczypiorku
● 10 dag zielonej fasolki szparagowej
● pęczek rukoli
● 15 dag wędzonego żółtego sera, np. salami
● czerwona cebula
● 10 dag pomidorków koktajlowych
● łyżeczka miodu
● 3 łyżki oliwy
● łyżka octu winnego
● sól, pieprz

Fasolkę szparagową umyć, ugotować w osolonej wodzie (ok. 10 minut). Odcedzić, ostudzić, ew. pokroić na kawałki.
Zioła opłukać, otrzepać z wody, grubo posiekać. Żółty ser pokroić w kostkę. Rukolę przebrać, umyć, osuszyć. Pomidorki umyć, przekroić na pół. Cebulę obrać, pokroić na plasterki.
Miód wymieszać z octem winnym i oliwą, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Ser, fasolkę, rukolę, cebulę, pomidorki i zioła włożyć do salaterki, polać sosem winegret, dokładnie wymieszać.