● 8 małych suszonych grzybów shitake
● szklanka (22 dag) ryżu
● 25 dag wołowiny bez kości
● łodyga selera naciowego
● czerwona papryka
● 2 pory
● 2 strąki papryczki chili
● 2 łyżki oleju sezamowego
● szczypta kurkumy
● sól, pieprz

Grzyby moczyć około 1 godz. w wodzie, pokroić w paseczki. 
Wołowinę pokroić w paski. Seler umyć, pokroić w cienkie paseczki. Paprykę oczyścić i pokroić w paseczki po 5 cm. Pory umyć i pokroić w krążki. Chili oczyścić, pokroić w krążki
Ryż wypłukać w kilku wodach, osączyć, włożyć do rondla o grubym dnie. Zalać 3 szklankami wody. Posolić, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć płomień, gotować około 10 min pod szczelnym przykryciem na bardzo małym ogniu (najlepiej na płytce).
Mięso krótko podsmażyć na łyżce oleju, wyjąć, odłożyć. Na patelnię włożyć warzywa, wlać trochę wody, posolić, dusić kilka minut, doprawić pieprzem.
Dodać ryż, wymieszać z kurkumą i połączyć z warzywami, mięsem, grzybami oraz chili.