SKŁADNIKI NA 6 PORCJI

  • 24 okrągłe biszkopty
  • 1/2 l śmietany 12%
  • 1/4 szklanki cukru pudru
  • 2 łyżki żelatyny
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • 5-7 kropli aromatu waniliowego
  • 1/2 szklanki słabej herbaty
  • łyżeczka rumu
  • kilka kropli soku z cytryny

Żelatynę zalać 1/4 szklanki zimnej wody. Gdy spęcznieje, lekko podgrzać, rozpuścić.
Śmietanę starannie wymieszać z wiórkami, cukrem pudrem, aromatem, schłodzić. Dodać żelatynę, wymieszać na jednolitą masę.
Ostudzoną herbatę wymieszać z rumem i sokiem z cytryny. Biszkopty maczać w płynie, wkładać do wysokich szklanek, przekładając je tężejącą masą śmietankową. Deser wstawić na 1 godzinę do lodówki.