SKŁADNIKI NA 6 PORCJI
- 24 okrągłe biszkopty
- 1/2 l śmietany 12%
- 1/4 szklanki cukru pudru
- 2 łyżki żelatyny
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- 5-7 kropli aromatu waniliowego
- 1/2 szklanki słabej herbaty
- łyżeczka rumu
- kilka kropli soku z cytryny
Żelatynę zalać 1/4 szklanki zimnej wody. Gdy spęcznieje, lekko podgrzać, rozpuścić.
Śmietanę starannie wymieszać z wiórkami, cukrem pudrem, aromatem, schłodzić. Dodać żelatynę, wymieszać na jednolitą masę.
Ostudzoną herbatę wymieszać z rumem i sokiem z cytryny. Biszkopty maczać w płynie, wkładać do wysokich szklanek, przekładając je tężejącą masą śmietankową. Deser wstawić na 1 godzinę do lodówki.