CIASTO:
● 1/2 kg mąki
● 3 dag drożdży
FARSZ:
● 20 dag twarogu
● 4 dag chrzanu
● łyżka posiekanego koperku
● kilka liści sałaty
● 20 dag plastrów wędzonego łososia
● 16 plasterków ogórka
● garść rukoli
● czerwona cebula
● 8 czarnych oliwek
● sól, pieprz

Ciasto: drożdże wymieszać z 1/4 szklanki wody. Do mąki wlać zaczyn i zasypać odrobiną mąki. Zostawić na 20 minut. Dolać do mąki szklankę wody. Zagnieść ciasto. Podzielić i wykleić 2 natłuszczone formy do tarty. Odstawić, aż ciasto podwoi objętość. Piec 25 min. w temp. 250°C.
Farsz: twaróg wymieszać z chrzanem, koperkiem, przyprawić solą i pieprzem. Sałatę i rukolę umyć, osączyć. Sałatę porwać na kawałki. Cebulę obrać, pokroić w cienkie krążki.
Płaty ciasta pokroić na 8 części. Połowę posmarować twarożkiem, przykryć liśćmi sałaty, łososiem i plastrami ogórka.
Przykryć pozostałymi trójkątami ciasta (tak jak kanapki), lekko przycisnąć. Udekorować rukolą, cienkimi krążkami czerwonej cebuli i oliwkami.