PORCJA: 526 kcal

PRZYGOTOWANIE: 35 minut

NA 4 PORCJE

Ciasto: ●szklanka mąki pszennej ●1/4 szklanki cukru pudru ●100 g masła ●żółtko ●masło do foremek Nadzienie: ●200 g serka mascarpone ●łyżeczka cukru waniliowego ●100 g truskawek ●cytryna ●1/2 łyżeczki cukru pudru

Z podanych składników zagnieść ciasto. Uformować je w kulę. Wstawić na 30 minut do lodówki. Następnie ciastem wylepić wysmarowane masłem 4 foremki. Piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C. Wystudzić. Mascarpone wymieszać z cukrem waniliowym i nałożyć do babeczek. Truskawki umyć, usunąć szypułki. Owocami obłożyć babeczki. Z cytryny wycisnąć sok i wymieszać z cukrem pudrem. Cytrynowym lukrem polać truskawki. Zostawić do zastygnięcia.